Összes mutatása

A szép és egészséges bőr kulcsa: megfelelő hidratálás

Életkortól függetlenül minden nő fiatalos és egészséges bőrre vágyik. A légszennyezettség vagy a stresszes életmód nyomot hagy a bőrünkön is, azonban egyszerű praktikákkal sokat tehetünk szépségéért és egészségéért.

Annak érdekében, hogy bőrünket a lehető legjobban óvjuk, érdemes kialakítani egy napi rutint, melynek egyik legfontosabb eleme a hidratálás. A hidratálás ‒ akár külső vagy belső ‒ kulcsfontosságú szerepet játszik jóllétünk és bőrünk egészségének fenntartásában, rugalmasságának megőrzésében. A különböző krémek, maszkok és szérumok a külsőnket varázsolják szebbé, míg a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, gyümölcsök és zöldségek számos értékes vitamint és ásványi anyagot juttatnak a szervezetbe.

A „külső hidratálást” lehetőleg naponta kétszer, reggel és este iktassuk be, legjobb, ha fürdés, mosakodás után tesszük, de ne feledkezzünk meg róla edzés, torna után sem. A „belső hidratálásnál” pedig vegyük figyelembe, hogy a folyadékpótlásba beleszámít az egészséges táplálékainkban található vízmennyiség is.

A dehidratáltságot könnyű észrevenni: utalhatnak rá olyan általános tünetek, mint a fejfájás, a rossz közérzet, valamint a feszülő bőr. A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít a szervezet folyadékháztartásának szinten tartásában, csökkenti a fáradtságot és a szorongást, valamint kiegyensúlyozottabbá tesz. Fontos tudni, hogy a szomjúságérzet jelentkezése valójában már azt az állapotot jelzi, amikor a testünk dehidratált, így nem érdemes megvárni, míg ez bekövetkezik.

A legtöbb ember számára az öregedés első jelei 30 éves kor környékén jelennek meg, azonban ezt megfelelő hidratálással késleltetni lehet. A folyadékfogyasztást megkönnyítheti, ha lime-levet adunk az italhoz, emellett olyan zsírsavakban gazdag ételeket célszerű előnyben részesíteni, mint a lazac, olívabogyó, dió vagy napraforgómag. A rugalmasság mellett a természetes kollagéntermelődés ‒ amely 25 év felett évente nagyjából 1%-kal csökken ‒ is fontos szerepet játszik bőrünk egészségének megőrzésében.

Szervezetünk mobil töltője: a kulacs

Ugye, mennyi bosszúságot tud okozni, ha a telefontöltő otthon elkeveredik, vagy elfelejtjük magunkkal vinni az irodába (és persze éppen senki sem tud kölcsönadni egyet)… – ezért gyakran már automatikusan magunkhoz vesszük indulás előtt. Nos, éppilyen természetesnek kellene lennie annak is, hogy szervezetünk „töltöttségéről” gondoskodunk, erre pedig a legpraktikusabb megoldás egy menő kulacs.

A Waterdrop kulacsai esztétikusak

Számos gyönyörű kulacs közül válogathatunk, de érdemes jó minőségű, például dupla falú rozsdamentes acélból vagy üvegből készülteket, melyek meggátolják a mikroműanyagok szervezetbe jutását, továbbá 24 órán keresztül frissen tartják a vizet. Tökéletes választás lehet nyaraláshoz, túrázáshoz, vagy csak sétához, játékhoz a gyerekekkel a parkban a boroszilikát üvegből készült palack, mely amellett, hogy strapabíró, hő- és karcálló, vonzó külseje révén divatos kiegészítője is lehet a mindennapjainknak.

Akiknek gondot okoz az ajánlott „sima” vízmennyiség bevitele, érdemes kipróbálniuk a Waterdrop Microdrinkeket, amelyek kis üdítőkockaként egészségesen, cukormentesen varázsolnak frissítő italt az unalmas vízből. Számos variáció létezik, olyan különleges hozzávalókkal, mint például a ginszeng, articsóka, gyömbér, aloe, fekete ribizli vagy kaktuszgyümölcs. A legtöbb ízesítés B3– és B7-vitamint is tartalmaz, melyek legfőképp az egészséges hajért, bőrért és körömért felelnek, továbbá a kollagéntermelődést serkentő C vitamin is megtalálható bennük.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×