Manapság számos fiatalító eszköz és módszer közül lehet választani, legyen szó speciális szérumokról, drága kezelésekről vagy házi praktikákról. Az, hogy ki melyik mellett teszi le a voksát, számos dologtól függhet, azonban azoknak, akik a praktikusság és egyszerűség hívei, érdemes kipróbálni az arcjógát.

Az arcon és nyakon összesen 57 izom lelhető fel, amik ugyanúgy működnek, mint a test bármely más pontján megtalálható izmok: szükségük van az edzésre ahhoz, hogy kemények, strapabíróak és fiatalosak maradjanak. Jó hír, hogy az arcizmok mérete sokkal kisebb, mint a test többi részén, ezért arányosan kevesebb időbe telik változást elérni.

Az arcjóga hagyományos technikái párosítva a legfrissebb kutatásokkal természetes segítséget nyújtanak a fiatalos kinézethez. A folyamat során mindhárom bőrréteget (a felső hámréteget, a középső irharéteget és a legalsó bőr alatti zsírszöveteket) megdolgoztatják. Ez serkenti a vérkeringést, növeli az oxigénellátást, illetve a kollagén- és elasztintermelődést.

Akár napi 5 perc jógával szép eredményt érhetünk el, a hangsúly a rendszerességen van. Két hét alatt már látható változásokat tapasztalhatunk.

7 érv az arcjóga mellett

Csökkenti a ráncokat

Ahogyan a különböző feladatok közben az izmok dolgoznak, bőrünk ugyanúgy dolgozik, ez pedig feszesebbé varázsolja a bőrfelületet, csökkentve a ráncokat.

Serkenti a keringést

A rendszeres arc- és nyakmasszázs serkenti a keringést és a nyirokáramlást, ami pedig megszabadít a méreganyagoktól.

Növeli a kollagént

Amennyiben meghatározott időközönként elvégezzük az arcjóga egyes gyakorlatait, nő a kollagén- és elasztinszintünk, amik által búcsút mondhatunk a sötét karikáknak és puffadásnak.

Enyhíti a feszültséget

Az arcjóga közben ún. nyomáspontok felderítése a cél. Ez a technika a hatékony (prána) energiák egyensúlyban tartását és növelését segíti elő, ami hozzájárul a stressz csökkentéséhez.

Elősegíti a jobb légzést

Ahogy sok minden másnál, az arcjógánál is kifejezetten fontos odafigyelni a légzésre, hiszen minden sejt, így tehát az arcon lévő sejtek is csak elegendő oxigénnel tudnak megfelelően funkcionálni.

Segíti a relaxációt

A gyakorlatok ösztönöznek saját magunk megismerésére, illetve a feszültség megtartására, majd elengedésére, ez pedig hosszú távon meggátolja a mély ráncok keletkezését.

Javít az általános közérzeten

Az arcjóga ellazít, nyugalmat sugároz, ezáltal javít az általános közérzeten, mind fizikailag, mind mentálisan.

A következőkben összegyűjtöttük az arcjóga top 5 külföldi, illetve hazai képviselőjét:

Nemzetközi arcjóga oktatók

  • Danielle Collins – a világ vezető arcjógaszakértőjeként tartják számon, a Danielle Collins Arcjóga Módszer kitalálója, 17 éves tapasztalat van a háta mögött.
  • Koko Hayashi – egy rosszul sikerült szépészeti beavatkozás miatt vágott bele az arcjógába, azóta a YouTube-on 20 milliós nézettséggel bír, számos nagy megjelenése volt.
  • Fumiko Takatsu – sajátos arcjógamódszert dolgozott ki, továbbá tréningeket tart és arcjógatrénereket képez ki.
  • Masumi – a YouTube-on 1 millió feliratkozónak tanítja az arcjógagyakorlatokat.
  • Parmita Katkar – 2 millió feliratkozót számláló YouTube-csatornával rendelkezik, célja a nők önbizalmának növelése.

Hazai arcjóga oktatók

  • Koós Viki – Viki 2007 óta tanítja sajátos arcjógamódszerét, mely kizárólag természetes szépségápolási technikákon alapszik. Lehetőség van ingyenes tartalmak elérésére, illetve egyéni konzultációra is lehet hozzá jelentkezni (35 000 Ft/2×90 perc).
  • Polgár Viki – Viki Danielle Collins trénerképzését elvégezve vágott bele az arcjógába. Ingyenes tartalmak mellett többhetes kurzust, illetve minikurzust is kínál az érdeklődőknek.
  • Czibere Csilla – Csilla célja a valódi, plasztikai beavatkozás nélküli bőrfiatalítás, melyet egyéni konzultációkkal, csoportos tréningekkel, valamint a YouTube-on ingyenesen elérhető tartalmakkal igyekszik népszerűsíteni (30 000/90 perc egyéni konzultáció).
  • Makovi Tímea – Tímea Fumiko Takatsu módszerén alapulva segít a fiatalodni vágyóknak. Lehetőség van egyéni konzultációra, tréningre, de ingyenesen elérhető tartalmakat is kínál (12 000/60 perc egyéni konzultáció).
  • Anfisa Bulgakova – Anfisa orosz származású arcjógatréner, Magyarországon nőtt fel. A 21 napos arcjógakurzus megalkotója, de lehetőség van egyéni konzultációra is (25 000 Ft/90 perc).
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×