Összes mutatása

Kezdő hobbiszakácsoknak tökéletes: a garnélás tészta

Ha a tenger gyümölcsei rajongója vagy, biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogod ezt a gyors, egészséges és különleges receptet: a garnélás tésztát.

Egyszerű, pikk-pakk megvan, mégis isteni, teljes kiőrlésű tésztával pedig bármelyik diétás menüsorba beállítható. Ugyan a garnélarák nem tartozik a legkedvezőbb árú alapanyagok közé, egy-egy alkalommal megengedheted magadnak az extra kiadást, ha különlegesebb, romantikus vacsorára vagy ebédre vágysz. Mutatjuk, mire lesz szükséged és hogyan készítsd – lehetetlen elrontani. 

Receptötlet: garnélarákos tészta

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 3-400 g konyhakész garnélarák
  • 500 g teljes kiőrlésű spagetti, penne vagy fusilli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • petrezselyem ízlés szerint
  • ízlés szerint: egy kis feta vagy parmezán

Elkészítés

0. Ha fagyasztott garnélát találtál, olvaszd fel azt kb. 1 órán keresztül. Ha nem konyhakész, pucold meg.

1. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd dobd rá az összevágott fokhagymát, és fonnyaszd meg az egészet.

2. Közben tedd fel a tésztához forrni a vizet, amikor forr, dobd bele a tésztát, és főzd ízlés szerint puhára.

3. A garnélákat vágd kisebb darabokra, majd tedd őket a fokhagyma mellé a serpenyőbe. Nem kell őket sok ideig sütni, maradjanak szép rózsaszínek.

4. Szűrd le a tésztát, és forgasd össze a garnélás-olajos fokhagymával.

5. Facsard ki a citromot, öntsd le vele a keveréket. Szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel, és ha szeretnéd, megbolondíthatod egy kis morzsolt fetával vagy reszelt parmezánnal is.

6. Tálald melegen. Jó étvágyat!

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük