Ha a tenger gyümölcsei rajongója vagy, biztosak vagyunk benne, hogy szeretni fogod ezt a gyors, egészséges és különleges receptet: a garnélás tésztát.
Egyszerű, pikk-pakk megvan, mégis isteni, teljes kiőrlésű tésztával pedig bármelyik diétás menüsorba beállítható. Ugyan a garnélarák nem tartozik a legkedvezőbb árú alapanyagok közé, egy-egy alkalommal megengedheted magadnak az extra kiadást, ha különlegesebb, romantikus vacsorára vagy ebédre vágysz. Mutatjuk, mire lesz szükséged és hogyan készítsd – lehetetlen elrontani.
Receptötlet: garnélarákos tészta
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 3-400 g konyhakész garnélarák
- 500 g teljes kiőrlésű spagetti, penne vagy fusilli
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- petrezselyem ízlés szerint
- ízlés szerint: egy kis feta vagy parmezán
Elkészítés
0. Ha fagyasztott garnélát találtál, olvaszd fel azt kb. 1 órán keresztül. Ha nem konyhakész, pucold meg.
1. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd dobd rá az összevágott fokhagymát, és fonnyaszd meg az egészet.
2. Közben tedd fel a tésztához forrni a vizet, amikor forr, dobd bele a tésztát, és főzd ízlés szerint puhára.
3. A garnélákat vágd kisebb darabokra, majd tedd őket a fokhagyma mellé a serpenyőbe. Nem kell őket sok ideig sütni, maradjanak szép rózsaszínek.
4. Szűrd le a tésztát, és forgasd össze a garnélás-olajos fokhagymával.
5. Facsard ki a citromot, öntsd le vele a keveréket. Szórd meg a tetejét friss petrezselyemmel, és ha szeretnéd, megbolondíthatod egy kis morzsolt fetával vagy reszelt parmezánnal is.
6. Tálald melegen. Jó étvágyat!