Nassolni jó dolog, de még jobb, amikor bűntudat nélkül tudjuk megtenni. A Satislent Citromos Energiagolyók kiválóan használhatók vendégek fogadására, de jó társaid lehetnek egy esti tévézés közben is.

Csak gyúrni kell, formázni, de sütni nem. Ennél egyszerűbben nem is lehetne elkészíteni egy finom édességet, amivel meglepheted magad és barátaidat is.

Elkészítés és hozzávalók:

  • 1/2 bögre kókusz chips
  • 1/8 tk. só

Turmixoljuk robotgépben, majd hozzáadjuk a következőket:

  • 1 ek. frissen reszelt citromhéj
  • 2 adagolókanál citromos Satislent

Ismét turmixolunk rajta, majd a következőket adjuk még hozzá:

  • 1/2 bögre magozott, áztatott datolya (előtte 10 percre meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük)
  • 2 ek. kókuszolaj

Végül ismét turmixoljuk, míg jól formálható, ragacsos állaga lesz – a videót lejjebb megtalálod! Az elkészült masszából golyókat formázunk, és készen is vagyunk. Jó étvágyat hozzá!

Fotó

Videó

Miért Satislenttel?

A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.

A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.


Szerző: NoraSpiration

Blogger, vegán nagykövet


Nóra, a NoraSpiration csatorna bloggere és videósa. Fő motivációja megmutatni az embereknek a vegán ételek és életmód egyszerűségét. Mottója: Boldogság növényi alapokon.

Kapcsolat:
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×