Általában az első dolog, amikor formába szeretnénk kerülni az, hogy megmérjük a súlyunkat, aztán kitűzzük magunk elé, hogy hány kilótól szeretnénk megszabadulni. De van ennek értelme? Az alábbi példák azt bizonyítják, hogy a mérleg által mutatott érték csalóka is lehet, és gyakran nincs köze ahhoz, hogy valójában milyen formában vagyunk.

Az alábbi példák azt támasztják alá, hogy a testtömeg önmagában nem mutatja meg, hogy milyen formában van valaki.

Ezért nem érdemes állandóan a mérleget nézegetni – különösen akkor nem, ha valaki edzeni is elkezd az étkezési szokásainak megváltoztatása mellett.

A képek ugyan önmagukért beszélnek, de engedd meg, hogy előttük felhívjuk a figyelmet az önmagukat folyamatosan jó formában tartó emberek néhány szokására:

1. Nem diétáznak

A néhány hetes diéták helyett a folyamatosan jó formában lévők inkább rendszeres étkezési szokásaikon változtatnak. Nem csupán 1-2-3 héten keresztül diétáznak, hanem olyan étkezési szokásokat alakítanak ki, amelyek segítségével a formájukat hosszú távon fenn tudják tartani. Ráadásul mindenféle napi kényelmetlenség nélkül, örömmel. (Ebben segíthetnek neked a mi okosételeink is.)

2. Sok vizet isznak

A hidratálás egyébként is fontos, de ha rendszeresen, napjában többször iszol egy nagy pohár vizet, az segít abban, hogy különbséget tegyél a valódi éhség és a szomjúság, valamint a gyomrod ürességének érzése között.

3. Nem félnek a súlyzós edzésektől

A népi bölcsesség szerint lefogyni a kardió mozgások segítségével lehet hatékonyan, de a jó formához általában nem ez a kulcs. Mindenki számára fontos az izmok megdolgoztatása, az izom fenntartása ugyanis önmagában is kalóriát éget el, így minél több zsírt cserélsz izomra, annál közelebb jutsz a céljaidhoz.

És akkor jöjjenek a példák:



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×