Nasizni bűntudat nélkül? Bizony megéri a fáradtságot egy egészséges édesség elkészítése, és az epres-joghurtos fagylalt pedig egyébként is életmentő lehet a nyári melegben.

A receptet Kaszás Klaudiától, magyar bajnok kenuversenyzőtől kaptuk. És nem kell aggódnod, nem tart sokáig elkészíteni! Csak ki kell mérned a hozzávalókat, majd egy mixer vagy robotgép segítségével összekeverned. Ezután rakd mélyhűtőbe a masszát, és 1 óra múlva már fogyaszthatod is!

Hozzávalók

• 250 g zsírszegény túró
• 175 g natúr zsírszegény joghurt
• 200 g fagyasztott eper (opcionális)
• eritrit vagy sztívia vagy xilit vagy édesítő ízlés szerint
• egy adagolókanálnyi eperízű Satislent SmartFood

Miért Satislenttel?

A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.

A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.


Szerző: Kaszás Klaudia

Kenus, fitness edző, táplálkozási tanácsadó


Magyar bajnok (C2 500 méter) kenus, az MTK versenyzője. Testépítő és fitness edző, valamint sporttáplálkozási tanácsadó. A versenyzés mellett a fogyni vágyóknak és életmódot váltóknak segít elérni céljaikat.

Kapcsolat:
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×