Nasizni bűntudat nélkül? Bizony megéri a fáradtságot egy egészséges édesség elkészítése, és az epres-joghurtos fagylalt pedig egyébként is életmentő lehet a nyári melegben.
A receptet Kaszás Klaudiától, magyar bajnok kenuversenyzőtől kaptuk. És nem kell aggódnod, nem tart sokáig elkészíteni! Csak ki kell mérned a hozzávalókat, majd egy mixer vagy robotgép segítségével összekeverned. Ezután rakd mélyhűtőbe a masszát, és 1 óra múlva már fogyaszthatod is!
Hozzávalók
• 250 g zsírszegény túró
• 175 g natúr zsírszegény joghurt
• 200 g fagyasztott eper (opcionális)
• eritrit vagy sztívia vagy xilit vagy édesítő ízlés szerint
• egy adagolókanálnyi eperízű Satislent SmartFood
Miért Satislenttel?
A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.
A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.