A ChiaShake-et sokan különböző receptek kiegészítőjeként is használják, mivel finom és egészséges. Az alábbi receptet Rékától kaptuk, aki a ChiaShake banánízű vegán verzióját használta alapanyagként a hétvégén elkészített túrós-zabos sütiben.

A ChiaShake mára a napjaim részévé vált. Most kezdtem új munkahelyen, rengeteget utazok és küzdök a korai felkeléssel. Így nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a termékre, mert sokat segít abban hogy a reggeli „félálombeli” indulás ellenére egészségesen kezdjem a napom. Viszont most hétvége van, és nagyon szeretem a süteményeket, így gondoltam kipróbálom hogyan bűnözzek még egészségesebben. 🙂

Találtam a neten egy túrós-zabos sütemény receptet, amihez viszonylag kevés hozzávaló kell (pont annyi, amennyit megtalálhatok vasárnap reggel a hűtőben anélkül, hogy átvenném a pizsamám).

Változtattam egy kicsit a hozzávalókon, és a család szerint nagyon finom lett. Remélem nektek is ízleni fog. Én minden összetevőből laktózmenteset használtam, de biztos vagyok benne hogy bárhogyan finom lehet, illetve ízlés szerint variálható gyümölcsökkel, magvakkal, étcsokival.

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő receptről:

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • édesítő (nálam kb. 100 g eritrit, szeretjük az édeset :))
  • csipetnyi só
  • 250 g laktózmentes túró
  • 2,5 dl tej (nálam laktózmentes)
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj
  • 50 g (aprószemű) zabpehely
  • 2 teljes merőkanál banánízű ChiaShake por
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

Kikészítettem a hozzávalókat, és bekapcsoltam a sütőt (hőkeveréses, 160 fok). 3 tálra van szükségünk: az első tálba beteszem a szétválasztott tojások fehérjéit, majd az édesítővel és egy csipet sóval kemény habbá verem.

A második tálban a 3 tojássárgájához hozzátettem a túrót, tejet, olvasztott kókuszolajat, reszeltem rá egy kevés citrom héjat, majd jól összekevertem.

A harmadik tálban összekevertem a zabpelyhet, a ChiaShake port és a sütőport. Ezután ezt hozzáadagoltam a második tálhoz.

A második tálat óvatosan átforgattam a felvert édesítős tojáshabbal, beleöntöttem a kibélelt sütő formába és betettem a sütőbe. Nekem kb. 35 perc alatt 160 fokon, hőkeverésesen átsült.

Én magában és házi készítésű cukormentes lekvárral ettem, de volt akinek gyümölccsel kínáltam.

Neked is van recepted? Küldd el nekünk az andras (kukac) asum.hu címre!
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×