Nagyon finom, vegán és a Satislentnek köszönhetően tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat is. Kell ennél több egy tiramisutól? Segítünk: nem kell. Ez így tökéletes.
Hozzávalók és elkészítés:
Alapréteg:
- 1/2 bögre kókusz chips
- 1/2 ek. kakaópor
- 1 adagolókanál kávés Satislent
- 1/2 bögre magozott, áztatott datolya
- 2 ek. kókuszolaj
- csipet só
A datolyát 10 percre meleg vízbe áztatjuk, felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, és kicsit kinyomkodjuk belőle. A hozzávalókat robotgépben turmixoljuk, míg a massza egyneművé válik, és kicsit ragadós lesz. Előkészítünk két poharat, melynek aljára simítjuk az alapréteget, utána betesszük a hűtőbe, míg a krém réteg elkészül.
Krém réteg:
- 1/2 bögre áztatott kesudió
- 2-3 ek. agavé szirup
- 1 adagolókanál kávés Satislent
- 1/2 kisebb citrom leve
- 1/3 bögre mandulatej, vagy bármilyen semleges ízű növényi tej
- 2 ek. kókuszolaj
- 1/4 tk. vanília aroma vagy por
A kesudiót (sótlan, pörköletlen kesudió) 4-12 órán át vízbe áztatjuk, felhasználás előtt leszűrjük és átmossuk. A hozzávalókat krémessé turmixoljuk és az alaprétegre öntjük. Tetejére darált kávét szórunk, betesszük a hűtőbe, míg kicsit megszilárdul.
Jó étvágyat hozzá!