Összes mutatása

Ne számíts a körülményekre! A lendületet a változáshoz önmagadban találod

Ha túl vagy már pár kudarcélményen, és a hideg, búskomor időben minden lelkesedésed elpárolgott, hogy valóban változást érj el az életedben, nem vagy egyedül. Mindenkivel megtörténik, és van rá mód, hogy könnyebben erőt gyűjts.

A motiváció belső erő, amely olyan cselekvésekre ösztönöz, amelyekkel elérhetjük kitűzött céljainkat. Két forrásból származhat: kívülről és önmagunkból. A külső motiváció lehet pozitív, például szeretet és elismerés iránti vágy, vagy negatív, mint például a fenyegetés vagy kiközösítéstől való félelem. Míg a külső motiváció tápláló ereje véges és időben is korlátozott, a belső motivációé határtalan, és az egyetlen, aki gátat szab neki, saját magunk. Mielőtt tehát megpróbálnál egy újabb nagy levegőt véve rákényszeríteni magad a változtatásra, készíts egy finom meleg teát, helyezd magad kényelembe, és gondolkodj el az alábbi kérdéseken, hogy újra megtaláld az utat a belső mozgatórugóidhoz.

Hogyan beszélsz magadhoz?

Az önmotiválás lehetőségei elsorvadnak minden olyan gondolattól, amely lekicsinylő, megkérdőjelezi a fejlődés lehetőségét vagy félelmet kelt. Ahogy egy hatalmaskodó főnök éppúgy tehet a csapat bukásáról, mint az alatta lévő bármelyik kollégája, a szervezet is csak teljes harmóniában működve képes valódi sikereket elérni. Az, ahogyan magunkkal beszélünk, számít. Az első lépés az önmotiváció felé. Minden gondolat, amely növeli az önbizalmat, erősíti az öntudatot előrébb visz. Vedd észre, ha tiszteletlenül beszélsz magadhoz, és azonnal fejezd be. Ismételj olyan pozitív gondolatokat, amelyekkel képes vagy azonosulni.

A valódi vágyaid motiválnak?

Sok kudarc forrása az, ha nem ismerjük fel, hogy a motivációnk valójában külső forrásból táplálkozik.

Legyünk őszinték magunkhoz: miért is akarunk életmódot váltani? Valóban látjuk önmagunkat, ahogyan energikusabban, életvidámabban éljük a mindennapjainkat, örömmel készítünk és fogyasztunk egészséges ételeket, jókedvű eltökéltséggel állunk egy magas lépcső alján, vagy csak szeretnénk ledobni pár kilót, hogy elkerüljük a sajnáló tekinteteket és megjegyzéseket. Vedd sorra a vágyaid, majd tedd fel a „miért” kérdést, és válaszold meg mindaddig, amíg el nem jutsz a vágyad forrásáig. Ha tisztán látsz, képes leszel megtenni azokat a lépéseket, amelyek szükségesek a változáshoz.

Tudod, hogyan erősítsd magad?

A belső motiváció számos formát ölthet, a lényeg, hogy segítsen összpontosítani és visszahozni az egyensúlyi állapotba. Kísérletezz kedved szerint, és figyeld meg, hogyan változik az önmagadról és cselekedeteidről alkotott képed pár inspiráló idézet vagy történet, naplóírás, vezetett meditáció vagy légzéstechnika után.

Figyelsz a testedre?

Könnyű abba a hibába esni, hogy mindent az agyunk erejével akarunk megoldani. A fizikai és szellemi síkunk egységes egész, ha a testi szükségleteket elhanyagoljuk, ha kizsákmányoljuk a szervezetünket, az nagyon gyorsan visszahat a gondolatainkra, a hangulatunkra, a motivációnkra. Tedd fel mindennap a kérdést, mit vársz el a testedtől, és mit tehetsz annak érdekében, hogy egészséges maradjon vagy azzá válhasson. Törekedj az egyszerűségre: ha fáradtnak érzed magad, aludj, ha száraz a bőröd, cserepes a szád, fáj a fejed, igyál sokkal több vizet, ha elgémberedtek a tagjaid, mozogj, ha éhes vagy, egyél olyat, ami hasznos tápanyagokkal, nyomelemekkel és vitaminokkal lát el. Olyan ételeket válassz, amelyeket szívesen eszel, de ne az ételekben keresd a boldogságod kulcsát.

Ajánlat: támogasd a szervezeted regenerációját a waterdrop® Microlyte sportital kockákkal (x)

A Microlyte sportital kockák 4-féle elektrolitot, kalciumot, magnéziumot, kloridot és nátriumot tartalmaznak, amelyek döntő szerepet játszanak a sejtek vízháztartásában, és ezáltal jelentős hatással vannak az ideg- és izomműködésre. Emellett 9-féle értékes vitaminnal és cinkkel is támogatják a szervezetet, amellyel hozzájárulnak a vércukorszint, az anyagcsere és a hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. Nincs bennük koffein, mesterséges tartósítószer, sem hozzáadott cukor, így cukorbetegek is fogyaszthatják őket. Négyféle frissítő gyümölcsös ízben – görögdinnye, áfonya, grépfrút és új bogyós gyümölcsös – elérhető.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×