Összes mutatása

Hogyan éljük túl a száraz novembert?

Egy hónapig alkohol nélkül? Vannak, akik számára ez egyáltalán nem jelent problémát, de olyanok is akadnak szép számmal, akik számra az alkohol ugyan nem jelent kockázatot, mégis a társasági összejövetelek és meccsnézések elmaradhatatlan részét képezi. Cikkünkben tippeket adunk a száraz november túléléséhez.

A múlt heti cikkünkben, már felhívtuk a figyelmet egy igencsak aktuális kezdeményezésre, a száraz novemberre, amelynek célja, hogy egy hónapig mellőzzük az alkoholt az életünkből. Mi csatlakozni fogunk ehhez a kezdeményezéshez, és arra biztatunk téged, hogy te is vágj bele!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, Instagramon vagy a Facebook csoportunkban, hogy megoszthasd az élményeidet, és erőt meríthess mások történeteiből. Ha egyedül félsz elkezdeni egy ilyen drasztikusnak tűnő kihívást, akkor biztasd a barátaid, hogy csatlakozzanak hozzád, hiszen együtt minden könnyebb!

Mivel számunkra is kihívás lesz ez az egy hónap, ezért elkezdtük összeszedni, hogy milyen nehézségekkel kell számolnunk, és hogyan tudjuk ezeket a legkönnyebben elkerülni vagy valami kellemessé változtatni őket.

A szokás hatalma óriási, és rettentően nagy az alkoholfogyasztásra irányuló szociális nyomás is. A férfi társaságok tagjai sokszor nehezen fogadják el azt, ha valaki nem szeretne alkoholt fogyasztani, de gyakran a nők sem szeretnének kimaradni a sorból.

Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket?

Természetesen a legegyszerűbb, ha novemberben mellőzöd a hétvégi bulikat, és a suli vagy munka utáni iszogatásokat, bár ez nem mindig olyan egyszerű. Ha úgy döntesz, hogy a barátaiddal tartasz, jobb ha felkészülsz:

  • Mielőtt elmennél bulizni, tisztázd magadban, hogy csak vizet, szódát vagy gyümölcslevet fogsz inni este. Ne arra fókuszálj, hogy mit nem ihatsz, hanem arra, hogy mit igen. A legtöbb romkocsmában finom limonádékat is árulnak!
  • Érezd jól magad, ne hagyd, hogy elvegye a kedved az, hogy nem iszol. Táncolj, beszélgess és szórakozz pontosan úgy, ahogyan egyébként is tennéd.
  • Legyenek válaszaid arra, hogy miért nem iszol. Helyes válasz nincs, egyszerűen mondd azt, amit érzel, ez a legegyszerűbb és a legkényelmesebb. Teljesen megfelel az is, ha elmondod, hogy szeretnéd kipróbálni, milyen egy hónapig alkohol nélkül. Ez a te életed, az igazi barátok pedig elfogadják ezt a magyarázatot.
  • A legegyszerűbb, ha szűz koktélokat vagy kólát iszol, mivel így kevesebbszer kell elmondanod, hogy nem iszol, és sok felesleges kérdezősködéstől megmenekülhetsz.
  • Tervezd úgy, hogy másnap reggel korán legyen dolgod, így kisebb a kísértés is, hogy sokáig maradj vagy elkezdj inni. Ráadásul a barátaid is megértőbbnek fognak bizonyulni.
  • Mivel nem fogsz inni, nyugodtan menj autóval az eseményre. Ha vezetsz, akkor nem ihatsz, ez tényleg megfelelő indok.

Nem kell otthon gubbasztanod

Fiatalok körében reális félelem az, hogy egy száraz hónap alatt visszaeshet a szociális életük, és elveszíthetik barátaikat. Lehet, hogy itt az ideje, hogy a romkocsmába járás helyett más programokat próbáljatok ki!

Egy közös jóga óra, vagy gyúrás a konditeremben, esetleg egy crossfit tréning vagy őszi futás a Margitszigeten – ez mind jöhet!

De kézenfekvő lehet egy mozi is vagy egy running sushi étterem kipróbálása.

Kikapcsolódásként szervezhettek kirándulásokat vagy kulturális programokat a barátaiddal, hiszen rengeteg gyönyörű hely és érdekes rendezvény van a közelben, ami még felfedezésre vár!

Néhány programajánlat novemberre:

Frida Kahlo-kiállítás (csak november 4-ig tekinthető meg!)
Salla Tykkä: Rövid címek (egész novemberben)
Gaye Su Akyol – Meszecsinka (koncert november 4-én)
Black Food Festival (november 4-én)
Día de los muertos (november 2-án)
Tünet Együttes: az Éjszaka Csodái (november 7-én)
Illúziók Smart! Xtra (november 10-én.)
TedXDanubia 2018 (november 13-án)
Dumaszínház Budapest (egész novemberben)

Kint vagy bent?

Azoknak, aki pedig akár egynapos vagy hétvégi kirándulásokat terveznének inkább, szintén rengeteg lehetősége van. Budapesttől alig egy órára található a Rám-szakadék, illetve Visegrád. Az utóbbi tökéletes azok számára, akik inkább a történelmi helyeket kedvelik, a Rám- szakadék pedig a kalandvágyók célpontja lehet.

Szintén a túrázni vágyóknak lehet kitűnő úticél Mátrafüred vagy Parádfürdő, amik nagyjából másfél órára vannak fővárosunktól, de megéri a kicsivel több utazás, hiszen mindkét helyen egy nyugodt, kellemes túrárát tehetünk az ősz csodálatos színei között.

Természetesen tudjuk, hogy november végén már kezd igazán hűvös lenni, így nem mindig van lehetőség a szabadban tölteni az időnket. Ilyenkor jó megoldás lehet a barátokat áthívni egy közös főzésre vagy vacsorára.

A színes desszertekhez kiválóak a Rawnice termékei. Készíts szivárványos pudingot, tejberizst vagy próbálkozz meg az isteni és nagyon kék Santorini banánparfé készítésével! Ha valami hagyományosabbra vágysz, akkor pedig kitűnő választás lehet a Satislent vanilíás palacsinta vagy a ChiaShake túrós-zabos süti.

Száraz november programok

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×