Összes mutatása

Csatlakozz velünk a száraz novemberhez!

A száraz november lényege, hogy egy teljes hónapig mellőzni kell az alkoholfogyasztást. Idén mi is csatlakozunk a programhoz, és téged is arra bíztatunk, hogy tarts velünk. A kampány célja, hogy megtapasztaljuk, hogy egy hónap alatt milyen hatások érik a szervezetünket, ha teljesen lemondunk az alkoholról!

A száraz november egy lehetőség arra, hogy teszteld az alkoholhoz fűződő viszonyod, és többet tudj meg saját magadról. Több tanulmány is megerősítette, hogy már egy ilyen rövid távú kihagyás is csökkenti a vérnyomást, stabilizálja a vércukorszintet, javítja az alvás minőségét, ami végeredményben javítja a koncentrációt is. Nem utolsósorban pedig segít a fogyásban.

Csak napi 1 sört iszom

A University College London Institute for Liver and Digestive Health kutatásában résztvevőknek egy alkoholmentes hónap alatt 15%-kal csökkent a májukban lévő zsír mennyisége (a túl zsíros máj a szerv károsodásához vezet), valamint a vércukorszintjük is mérséklődött. Emellett a kísérletben résztvevők súlya átlagosan 1,5 kilogrammal csökkent.

A tanulmányban résztvevő férfiak havi alkoholfogyasztása átlagosan 33 egység (egy egység fél liter sör vagy egy kis pohár bor), a nőké pedig 29 egység volt, azaz kb. napi 1 sör vagy naponta 1 pohár bor. Az Egyesült Királyság irányelvei szerint viszont az a mennyiség, ami még nem jár egészségügyi kockázattal jócskán ez alatt van. Az irányelvek szerint a férfiak maximum 21 egységet (azaz 21 korsó sört), a nők pedig 14 egységet (azaz 14 kis pohár bort) fogyaszthatnának el havonta.

Egy másik kutatás szerint, amit a Royal College of Physicians végzett, a mindennapi alkoholfogyasztás növeli a májbetegségek kockázatát, ezért legalább két-három alkoholmentes napot be kell iktatni hetente.

Hogyan vágj bele?

Csatlakozz hozzánk, és oszd meg velünk a történeted! Még van néhány heted novemberig, hogy megfigyeld, most milyen állapotban van a tested. Rendben van-e a vérnyomásod és a testsúlyod? Jól tudsz-e aludni? Készíts feljegyzéseket vagy fotókat, mielőtt elkezded a kihívást, hogy november végén jobban látható legyen az eredmény.

Csatlakozz a Facebook csoportunkhoz is, hogy másokkal is meg tudd osztani a nehézségeket és a sikereket. Együtt minden könnyebb!

Tankolj fel!

A megszokás nagy úr. A sör és a bor is igen finom tud lenni. Ezért érdemes előre gondolni az estékre, és feltankolni a konyhaszekrényeket a megfelelő helyettesítő termékekkel.

A cukoros üdítőitalokat és a rengeteg kalóriát tartalmazó cukros gyümölcsleveket nem ajánljuk. Gondolkodj inkább különböző teákban, limonádékban! Próbálj ki egy pár smoothie receptet.

Mi is szeretnénk egy kis segítséget is nyújtani, hogy jobban tudd tartani magad a fogadalmadhoz. Ezért létrehoztuk a „szaraznovember” kuponkódot, amellyel november 30-ig 10% kedvezményt kaphatsz a termékeinkből a webáruházban. Használd ezt a vásárlásaid során (idézőjelek nélkül). Hidd el, a tested meg fogja hálálni!

Fontos tudatosítanod, hogy nem minden kalória ugyanolyan. Míg az alkoholtól csak éhesebb leszel, egy smoothie kellemesen eltelít, és ugyanakkor mikrotápanyagokkal (rostokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal) is feltölt.

Nézd csak!

ChiaShake vs Sör

Mit gondolsz? Belevágsz? Várjuk a véleményed hozzászólásban!



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×