Legyen a termosz a tél új kiegészítője, és gondoskodjunk róla, hogy naponta többször kiürüljön. A hidegben sem csökken ugyanis a folyadékigényünk, és sokat tehetünk egészségünkért és közérzetünkért, ha odafigyelünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre.

A hideg beköszöntével csökken a szomjúságérzetünk, ezért hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a rendszeres ivásról. Pedig amikor a hőmérséklet csökken, a levegő szárazabbá válik a szabadban és a fűtött helyiségekben egyaránt, így a szervezet jóval több vizet használ fel a légzés során a nyálkahártya nedvességének fenntartásához, mint a magas páratartalmú meleg nyári napokon.

A folyadékpótlás elengedhetetlen az egészséges hőháztartáshoz, a tápanyagok és az oxigén szállításához, valamint a méreganyagok kiürítéséhez. Segítségével pár nap alatt javulhat bőrünk állapota, energikusabbnak érezhetjük magunkat, és a téli súlygyarapodást is kordában tarthatjuk, már amennyiben nem egy nagy bögre forró csokival, hanem egy cukormentes meleg itallal kényeztetjük magunkat ropogtatnivaló helyett – hívja fel a figyelmet a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságára a Microtea kockákat gyártó Waterdrop.

A Microtea kockák szárított és porított teafűből, gyümölcsökből és növényekből, valamint természetes alapanyagokból készült teakeverékek, amelyekkel csapmeleg víz hozzáadását követően pár perc után finoman illatozó teakülönlegességekkel melegíthetjük magunkat.

Az enyhe megfázástól a valódi influenzáig minden téli betegség kiszárítja a szervezetet. Ezek a betegségek szinte minden esetben érintik a légutakat, és fokozott váladéktermelést okoznak. Az eredmény gyakran a kiszáradás, és a betegség elhúzódása. A megfelelő mennyiségű folyadék pótlásával hamarabb javulhat a közérzetünk, és a betegségeken is hamarabb túleshetünk. Fontos azonban olyan italt választanunk, amely nem terheli az emésztőrendszert, hogy a szervezetünk minél gyorsabban és kevesebb energia felhasználásával hasznosíthassa. Ilyen ital a természetes víz, a natúr vagy enyhén ízesített tea, vagy egy finom bögre erőleves.

A Waterdrop kínálatában a hagyományos fekete és gyümölcstea mellett fehér, zöld, rooibos és mentateákat találunk, amelyeket az ízjegyekhez illeszkedő fűszerekkel, gyógynövényekkel és gyümölcsökkel egészítettek ki. Megfázásra a Mellow Mint mentatea hozhat enyhülést, amelynek citromverbéna-tartalma baktériumölő, nyugtató és gyomorerősítő hatású. A mindennapok megízesítőjévé és a gyerekek kedvencévé pedig a Fruit Fusion teakeverék válhat csipkebogyó, áfonya és hibiszkusz keverékével.

Érdemes beépíteni a rutinszerű folyadékfogyasztást a napi tevékenységekbe akkor is, ha szeretnénk jobban viselni a hideget. Kiszáradás esetén ugyanis csökken a vér mennyisége, a vérkeringés lelassul, így a test több hőt veszít. A hideg napokon tökéletes útitársunk lehet egy finom meleg tea, amely egy esztétikus termoszban kísérhet el minket.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×