Összes mutatása

Gluténmentes ChiaShake banános rizskása

Néha jól esik édeset ebédelni vagy vacsorázni, és miért ne lehetne ez a fő fogás, nem pedig csak a desszert? A rizs önmagában is tápláló, de a ChiaShake fehérjével és vitaminokkal egészíti ki. Ráadásul elkészíteni is egyszerű.

Gluténmentes, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Kell ennél több?

Íme a hozzávalók egy családi adaghoz:

  • 1 liter kókusztej
  • 2,5 dl kerekszemű rizs
  • 1 adagolókanál banános ChiaShake
  • 1 cs. vanillincukor*
  • 2 tojássárgája
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 3 db banán
  • 3-4 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj

* A cukor mennyiségét kedved ízlés szerint módosíthatod vagy használhatsz édesítőszert. Mivel minden ChiaShake termékünk gluténmentes, ezeket nyugodtan használhatod a főzés és sütés során a különböző desszertekben és süteményekben.

Így készítsd el

Az elkészítéséhez tegyük fel főni a kókusztejet a rizzsel. Addig a két tojássárgáját verjük fel egy kis kókusztejjel és a vanillincukorral, valamint a reszelt citromhéjjal. Ha a rizs megpuhult, húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tojássárgáját. Tegyük vissza a tűzre egy percre, és forraljuk össze. Ettől krémesebb lesz az állaga. Ha kihűlt, keverjük hozzá a ChiaShake port és az apróra vágott banánt. (Mindkettőt adagoljuk ízlés szerint.)

A kész étel tetejét díszítsük néhány banánkarikával, szórjuk meg fahéjjal, és csurgassuk rá a mézet.

A banános ChiaShake-et itt tudod a kosaradba tenni.

A kerekszemű rizs

A kerekszemű rizs fajták általában puhábbra főnek és hajlamosak az összetapadásra, ezáltal ezeket könnyebb őket pálcikával enni. Szemeik gömbölyűek, belül puhák, főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Elsősorban Észak-Thaiföldön, Kínában és Japánban termesztik őket. Rizs-alapú süteményekhez, tejberizshez kiválóak, de tökéletesek a spanyol paella elkészítéséhez is.

A rizs növényi rostjai egyébként serkentik a bélműködést. Mivel gluténmentes, lisztérzékenyek is fogyaszthatják, akárcsak a belőle készült rizsliszttel készült ételeket. Kifejezetten sok a bőr karbantartásához szükséges vitamin található benne. Különösen a barnarizs korpája gazdag B1- és B2-vitaminban.)

ChiaShake banános gyümölcsrizs



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×