Szerdán (október 31-én) itt a halloween. Ha már kifaragtad a tököt, és még szeretnéd meglepni barátaidat egy stílusos édességgel, úgy fogadd szeretettel tőlünk ezt a halloween cupcake receptet, amit ráadásul sütni sem kell!
A recept elkészítése két részből áll: egy alapréteget kell készítened, amire rákerül a krém.
A magozott datolyákat 10 percre meleg vízbe áztatjuk. A kókusz chips-et, sót és a kakaóport robotgépben turmixoljuk. A datolyáról leszűrjük a vizet, majd hozzáadjuk a kókuszos mixhez az olajjal együtt, és addig turmixoljuk, míg egynemű, kicsit ragadós masszát kapunk. Muffin szilikonformák aljára simítjuk, és betesszük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a következő réteget.
A kesudiót előző este, vagy legalább 4 órával a készítés előtt beáztatjuk langyos vízbe. Használat előtt a vizet leszűrjük, a kesudiót átmossuk.
A hozzávalókat – az Activated Charcoal kivételével – turmixoljuk, az agavé és a citromlé mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtatjuk.
Az elkészült krémet egy tálkába öntjük és kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit. A tálkában lévő krémhez hozzáadjuk az Activated Charcoal Rawnice port, majd az alaprétegre öntjük.
A megmaradt, pár evőkanálnyi fehér krémmel karikákat rajzolunk a cupcake-ek tetejére (nagyot, közepeset és kicsit). Egy tű segítségével „pókhálósítjuk”, belülről kifelé haladva húzzunk szálakat.
Ha elkészült, betesszük a mélyhűtőbe, míg megszilárdul. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, hogy felengedjen. Jó étvágyat hozzá!
A cupcake egy kis méretű, egy adagos sütemény, amit szilikon-, papír- vagy alumíniumformában lehet kisütni – vagy éppen sütés nélkül, hűtéssel elkészíteni. Akárcsak a tortákat, ezt is lehet díszíteni krémbevonattal, cukormázzal, torta- és cukordíszekkel.