A gofrit szinte mindenki imádja, hiszen tökéletes reggelre, desszertnek vagy akár partikra is. A legjobb, hogy mindenki úgy fogyasztja, ahogy a leginkább szereti, maradhat üresen vagy megpakolhatjuk mindenféle ínyencséggel is.
Ha valaki mégis lemond erről a finomságról akkor az sokszor azért van, mert sajnos nem a legegészségesebb ételek közé tartozik. Most viszont mutatunk egy sokkal egészségesebb verziót, amitől biztos jól indul majd a hétvégéd.
Egyáltalán nem számít, hogy esik az eső, fúj a szél vagy verőfényes napsütés van, biztosan mosolyt csal majd az arcodra a végeredmény. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, és mosogatnod sem kell sokat utána.
Hozzávalók
- 1 adagolókanál vaníliás Satislent
- ¾ -1 bögre zabliszt
- ½ teáskanál vanília aroma
- ¾ bögre mandulatej
- 2 evőkanál agavé szirup
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Javaslat a díszítéshez
- banán
- fagyasztott áfonya
- tahini
- csokireszelék
Elkészítés
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd egy kókuszolajjal befújt (spray) vagy vékonyan megkent gofrisütőbe kanalazzuk. Fontos, hogy minden elkészült gofri után fújjuk be újra a gofrisütőt olajjal. Ha elkészült egymásra tornyozzuk őket, és kedvünk szerint díszítjük.
Érdekesség
A fahéj fogyasztásától a vércukorszint kiegyensúlyozottabbá válik. Ezért ha fahéjas ételeket fogyasztasz, sokkal tovább maradsz jóllakott.
Miért Satislenttel?
A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.
A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.