A palacsinta szeretete a brit tudósok szerint az ember veleszületett vonzalma. Genetikailag vagyunk így kódolva, úgyhogy kár is küzdeni a vágy ellen. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el azt a verziót, amitől nem lesz lelkiismeret-furdalásod egy hétig.

Az elkészítés maga nagyon egyszerű: a hozzávalókat turmixgépben egyneművé turmixoljuk, majd kókuszolajjal kent serpenyőn közepes lángon kisütjük a palacsintákat.

1-2 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és még 1 percig a másik oldalt, míg teljesen át nem sül.

Banánnal, hántolt kakaóbabbal és kendermaggal tálaljuk, aki szeretne folyathat rá egy kis extra agavé szirupot is. 🙂

A hozzávalókat érdemes előre beszerezned, ha még nem tartasz otthon állandóan zabpelyhet és mandulatejet. (A mandulatejet ízlés szerint helyettesítheted más növényi itallal vagy tejjel is.)

Hozzávalók

1 bögre = 240ml

  • 1+ 1/4 bögre zabpehely
  • 1+ 1/4 bögre mandulatej
  • 1 adagolókanál Satislent vaníliás okosétel por
  • 1 érett banán
  • 1/2 teáskanál vanília aroma

Miért Satislenttel?

A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.

A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.


Szerző: NoraSpiration

Blogger, vegán nagykövet


Nóra, a NoraSpiration csatorna bloggere és videósa. Fő motivációja megmutatni az embereknek a vegán ételek és életmód egyszerűségét. Mottója: Boldogság növényi alapokon.

Kapcsolat:
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×