A palacsinta szeretete a brit tudósok szerint az ember veleszületett vonzalma. Genetikailag vagyunk így kódolva, úgyhogy kár is küzdeni a vágy ellen. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el azt a verziót, amitől nem lesz lelkiismeret-furdalásod egy hétig.
Az elkészítés maga nagyon egyszerű: a hozzávalókat turmixgépben egyneművé turmixoljuk, majd kókuszolajjal kent serpenyőn közepes lángon kisütjük a palacsintákat.
1-2 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és még 1 percig a másik oldalt, míg teljesen át nem sül.
Banánnal, hántolt kakaóbabbal és kendermaggal tálaljuk, aki szeretne folyathat rá egy kis extra agavé szirupot is. 🙂
A hozzávalókat érdemes előre beszerezned, ha még nem tartasz otthon állandóan zabpelyhet és mandulatejet. (A mandulatejet ízlés szerint helyettesítheted más növényi itallal vagy tejjel is.)
Hozzávalók
1 bögre = 240ml
- 1+ 1/4 bögre zabpehely
- 1+ 1/4 bögre mandulatej
- 1 adagolókanál Satislent vaníliás okosétel por
- 1 érett banán
- 1/2 teáskanál vanília aroma
Miért Satislenttel?
A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.
A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.