Összes mutatása

Így maradhatsz egyensúlyban az ünnepekre

Az év véig hajrában könnyen felborul a megszokott napi rutin, a feladatok között nehezebben találunk időt magunkra. Egy kis odafigyeléssel azonban a karácsonyi készülődés alatt is megőrizhetjük energiánkat, hogy élvezni is tudjuk az értékes pillanatokat.

Ne az alváson spórolj

Bár jól esik egy pörgős nap után lehuppanni a kanapéra, vagy elhelyezkedni a konyhaasztalnál, mégis vegyél erőt magadon, és feküdj le a szokásosnál legalább fél órával korábban. A kedvenc sorozatod megvár, a tested és az elméd viszont hamar meghálálja, ha időt adsz neki a feltöltődésre.

Ne felejts el inni

A hideg beköszöntével csökken a szomjúságérzetünk, ezért hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a rendszeres ivásról. Ha fáradtnak érezzük magunkat, sokszor egy csésze kávé után nyúlunk, ami további vizet von el a szervezetünkből. A folyadék mennyiségének csökkenésével a vér mennyisége is csökken, ami már rövid távon fejfájáshoz, fáradtságérzethez, ingerlékenységhez és a koncentráló képesség-csökkenéséhez vezet. Ezért télen is érdemes magunkkal hordani a vizespalackunkat, termoszunkat, és gondoskodni az elfogyasztásáról akár a telefonra vízivás- emlékeztető beállításával.

Tipp: Így tedd a vízivást élvezetessé

A csapvizet pár perc alatt finom üdítővé varázsoló Microdrinkek kizárólag növényeket, gyümölcsöket és fűszereket tartalmaznak, alacsony kalóriatartalmuk és természetes összetevői miatt kiválóan beilleszthetők a legtöbb diétába. Glutén- és laktózmentesek, emellett hozzáadott cukor és mesterséges ízfokozó nélkül készülnek. Az állandó ízkombináció mellett kizárólag az ünnepi időszakban elérhető SNOW Microdrink a karácsony ízvilágát eleveníti meg; harmonikus kombinációja az áfonyának, a szedernek és az almának. A műanyagmentes folyadékfogyasztás támogatására a Waterdrop letisztult formavilágú, hő- és karcálló üveg- és nemesacél kulacsokat ajánl, amellyel egyaránt meglephetjük magunkat, szeretteinket vagy üzleti partnereinket.

Egyél megfontoltan

A karácsony az édes illatok, a finom fűszerek és a tradíciókhoz való visszatérés időszaka. Már a készülődés alatt is elkerülhetetlen, hogy a számtalan finomság után nyúljunk, ezért olyan ételeket válasszunk, amelyek örömet okoznak, a teljes önmegtartóztatás helyett pedig a helyes arányok megtalálására koncentráljunk. Pakoljunk magunknak egészséges és finom rágcsálnivalókat, és figyeljünk arra, hogy a szervezetet megterhelő fogások mellé egészséges köreteket is fogyasszunk, ízesítsük azokat is bátran kedvenc fűszereinkkel.

Mozgasd át magad

Könnyen előfordulhat, hogy a tornyosuló munkahelyi feladatok vagy az ajándéklista kipipálása felemészti a szokásos sportolásra szánt időt, amit a teendők intézése közbeni rohangálás sajnos nem kompenzál. Akár egy fontos találkozót, úgy iktass be magadnak napi legalább fél órát arra, hogy tetőtől talpig átmozgasd magad. Válassz olyan mozgásformát, amiben örömöd leled.

Nézz körül

Ha ahelyett, hogy a telefonodat bújva futtában nyugtáznád az elvégzett feladatokat szeretnéd megélni a pillanatokat, adj magadnak két tevékenység között 1-2 percet a szemlélődésre. Ennek a legegyszerűbb módja, ha egyszerűen megállsz mozdulatlanul, és veszel 2-3 mély lélegzetet orron be-, szájon kilélegezve. Ezután csak figyeld a légzésed, és lassan pásztázd végig a környezeted balról jobbra és vissza, miközben nyugodtan időzz el olyan apróságokon, amelyek kedvesek a szemednek. Ezek a pár perces mini meditációk segítenek megnyugtatni, és rendszerezni a gondolataid.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×