A gofrit szinte mindenki imádja, hiszen tökéletes reggelre, desszertnek vagy akár partikra is. A legjobb, hogy mindenki úgy fogyasztja, ahogy a leginkább szereti, maradhat üresen vagy megpakolhatjuk mindenféle ínyencséggel is.

Ha valaki mégis lemond erről a finomságról akkor az sokszor azért van, mert sajnos nem a legegészségesebb ételek közé tartozik. Most viszont mutatunk egy sokkal egészségesebb verziót, amitől biztos jól indul majd a hétvégéd.

Egyáltalán nem számít, hogy esik az eső, fúj a szél vagy verőfényes napsütés van, biztosan mosolyt csal majd az arcodra a végeredmény. Ráadásul nagyon könnyű elkészíteni, és mosogatnod sem kell sokat utána.

Hozzávalók

  • 1 adagolókanál vaníliás Satislent
  • ¾ -1 bögre zabliszt
  • ½ teáskanál vanília aroma
  • ¾ bögre mandulatej
  • 2 evőkanál agavé szirup
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só

Javaslat a díszítéshez

  • banán
  • fagyasztott áfonya
  • tahini
  • csokireszelék

Elkészítés

A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd egy kókuszolajjal befújt (spray) vagy vékonyan megkent gofrisütőbe kanalazzuk. Fontos, hogy minden elkészült gofri után fújjuk be újra a gofrisütőt olajjal. Ha elkészült egymásra tornyozzuk őket, és kedvünk szerint díszítjük.

Érdekesség

A fahéj fogyasztásától a vércukorszint kiegyensúlyozottabbá válik. Ezért ha fahéjas ételeket fogyasztasz, sokkal tovább maradsz jóllakott.

Miért Satislenttel?

A Satislent kiegyensúlyozott, teljes értékű étel, amely a következőket adja hozzá a recepthez: plusz fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, rostok és némi lassú felszívódású szénhidrát, valamint gofio.

A gofio, vagyis pirított kukoricaliszt a spanyol Satislent egyik értékes összetevője. Egy tipikus kanári alapélelmiszer, amelynek gyökere egészen a guanche hagyományokig vezet vissza. A gofio gazdag diétás (élelmi) rostokban, lassítja a szénhidrátok felszívódását, segít a vércukorszint helyreállításában, valamint fokozza a teltségérzetet.


Szerző: NoraSpiration

Blogger, vegán nagykövet


Nóra, a NoraSpiration csatorna bloggere és videósa. Fő motivációja megmutatni az embereknek a vegán ételek és életmód egyszerűségét. Mottója: Boldogság növényi alapokon.

Kapcsolat:
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×