Az ünnepek alatt te is lepd meg magad és szeretteidet egy forró és finom italkülönlegességel! A hideg is egy érv emellett, de egyébként is megérdemlitek a kényeztetést. Narancsos forralt bor, ánizsos tojáslikőr, vörösáfonyás tea és pillecukros tejeskávé receptje a cikkünkben.
Kalóriák ide vagy oda, az ünnepek alatt érdemes forró és finom italokkal kényeztetni magunkat, mert ezek nem csak a testünket, de a lelkünket is képesek megmelengetni. Most 4 ital receptjét osztjuk meg veled, és örülünk, ha te is megosztod őket a barátaiddal.
A tojássárgákat a cukorral, a fahéjjal és az ánizzsal keverd össze. Forralj vizet, és a gőz felett addig keverd a masszát, míg a cukor teljesen elolvad. Adagold hozzá a tejszínt, majd hagyd kihűlni. Ekkor apránként locsold bele a whiskyt, keverd finoman össze, majd töltsd üvegbe és tedd hűtőbe. Tálaláskor díszítheted fahéjjal, ánizzsal, de akár csokoládé reszelékkel is.
A forralt vörösáfonyás tea finom és könnyen elkészíthető. Tegyünk először két kanálnyi fekete tealevelet a szűrőbe, majd adjuk hozzá a többi összetevőt: a 4 darab fahéjrudat, a hat egész szegfűszeget és a maroknyi aszalt vörösáfonyát (a bogyókat adott esetben a teáskannába is szórhatjuk, hogy a teával együtt fogyaszthatók legyenek). Ezután forraljunk fel 8 dl vizet, majd engedjük a szűrőben található összetevőket legalább 4-6 percen keresztül ázni. Édesítésnek mézet ajánlunk.
A pohár aljára adagoljuk a barna cukrot, majd kissé meglangyosítjuk a tejet, amit a cukorra öntünk. Ebbe mehet a vanília aroma, majd a frissen főtt presszó kávé. Jól keverjük el, és tálaláskor szórjuk meg a tetejét mini pillecukorral.
Felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felolvadni. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Öntsük hozzá a vörösbort, és facsarjuk bele fél citrom és narancs levét. A másik fél narancsot vágjuk fel kockákra, és adjuk azt is a forralt borhoz. Amint ismét felforr az egész, vegyük is le a tűzről (ne hagyjuk forrni), és lehetőleg forrón fogyasszuk is el!