Összes mutatása

Rawnice Halloween Cupcake

Rawnice Halloween Cupcake

Szerdán (október 31-én) itt a halloween. Ha már kifaragtad a tököt, és még szeretnéd meglepni barátaidat egy stílusos édességgel, úgy fogadd szeretettel tőlünk ezt a halloween cupcake receptet, amit ráadásul sütni sem kell!

A recept elkészítése két részből áll: egy alapréteget kell készítened, amire rákerül a krém.

Az alapréteg

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre kókusz chips
  • 1/2 bögre áztatott datolya
  • 1/2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • Csipet só

Elkészítés:

A magozott datolyákat 10 percre meleg vízbe áztatjuk. A kókusz chips-et, sót és a kakaóport robotgépben turmixoljuk. A datolyáról leszűrjük a vizet, majd hozzáadjuk a kókuszos mixhez az olajjal együtt, és addig turmixoljuk, míg egynemű, kicsit ragadós masszát kapunk. Muffin szilikonformák aljára simítjuk, és betesszük a mélyhűtőbe, míg elkészítjük a következő réteget.

Krém réteg

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre áztatott kesudió
  • 1/3 bögre olvasztott kókuszolaj
  • 2 teáskanál Rawnice Activated Charcoal por
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál darált chiamag
  • 2 evőkanál agavé szirup
  • 1/4 bögre mandulaital

Elkészítés:

A kesudiót előző este, vagy legalább 4 órával a készítés előtt beáztatjuk langyos vízbe. Használat előtt a vizet leszűrjük, a kesudiót átmossuk.

A hozzávalókat – az Activated Charcoal kivételével – turmixoljuk, az agavé és a citromlé mennyiségét ízlésünknek megfelelően változtatjuk.

Az elkészült krémet egy tálkába öntjük és kiveszünk belőle 2-3 evőkanálnyit. A tálkában lévő krémhez hozzáadjuk az Activated Charcoal Rawnice port, majd az alaprétegre öntjük.

A megmaradt, pár evőkanálnyi fehér krémmel karikákat rajzolunk a cupcake-ek tetejére (nagyot, közepeset és kicsit). Egy tű segítségével „pókhálósítjuk”, belülről kifelé haladva húzzunk szálakat.

Ha elkészült, betesszük a mélyhűtőbe, míg megszilárdul. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük, hogy felengedjen. Jó étvágyat hozzá!

A cupcake

A cupcake egy kis méretű, egy adagos sütemény, amit szilikon-, papír- vagy alumíniumformában lehet kisütni – vagy éppen sütés nélkül, hűtéssel elkészíteni. Akárcsak a tortákat, ezt is lehet díszíteni krémbevonattal, cukormázzal, torta- és cukordíszekkel.


Szerző: NoraSpiration

Blogger, vegán nagykövet


Nóra, a NoraSpiration csatorna bloggere és videósa. Fő motivációja megmutatni az embereknek a vegán ételek és életmód egyszerűségét. Mottója: Boldogság növényi alapokon.

Kapcsolat:
A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.