Összes mutatása

Építs jó kapcsolatot önmagaddal – segítünk, hogyan

A kedvesség, a türelem, az építő kritika, a megbocsátás, az elfogadás és a motiválás egyre erősebb és egészségesebb kapcsolatot épít nemcsak másokkal, de önmagunkkal is. Vizsgáld meg, mely szokásokkal gazdagíthatod az életed, hogy minden nappal egyre jobban érezd magad a bőrödben és a lelkedben. Bármilyen is az aktuális párkapcsolati státuszod, a boldogságot csakis akkor érheted el, ha elsősorban önmagaddal kerülsz harmonikus kapcsolatba.

Mozogj az elégedettségért

Számos fizikai előnye mellett a testmozgás a mentális egészségre is pozitív hatással bír. Keress egy mozgásformát, amely örömet nyújt, és beépíthető a napi rutinodba. Lehet ez egy félórás gyaloglás (nem séta) egy kis nyújtással, jóga vagy otthoni tánc, torna is. Emellett pedig bátran kísérletezz, legyél nyitott az újdonságokra, és részesítsd előnyben a sportos programokat a passzívakkal szemben.

Egyél az energikusságért

A közérzeted és a hangulatod alapvetően befolyásolja az, hogy mit juttatsz be a szervezetedbe. Nézz utána, mely ételek tesznek bizonyítottan boldogabbá, és válassz közülük olyanokat, amelyeket szeretsz, egyszerűen beszerezhetsz és elkészíthetsz. Sajnos a magas cukor-, zsír- és kalóriatartalmú élelmiszerek csak nagyon rövid időre segítenek oldani a feszültséget, míg ha tápláló alternatívákkal veszed körbe magad, annak hatása rövid idő alatt többszörösen megtérül.

Igyál a kiegyensúlyozottságért

Ha egy virágot nem öntözünk megfelelően, hamar elveszíti tartását, elszomorodik. A nem elegendő mennyiségű folyadékfogyasztás nekünk is leghamarabb a hangulatunkat befolyásolja; ingerlékenyebbek, türelmetlenebben, fáradtabbak leszünk. Vizsgáljuk meg a folyadékfogyasztási rutinunkat, és tervezzük meg, ihatunk eleget a mindennapokban. A természetes víz fogyasztása sokaknak okoz fejtörést. Ekkor érdemes különböző víz-ízesítőket bevetni, melyek lehetnek akár friss vagy fagyaszott gyümölcsök, gyógynövények, fűszerek, vagy olyan víz ízesítők, mint például az ezek felhasználásával készült waterdrop® Microdrinkek.

Gondolkodj a békességért

Az önkritika elengedhetetlen, de ha csak hibáztatjuk magunkat, könnyen kerülhetünk egy hangulat romboló spirálba. Kezdjünk el az élet napos oldalán sétálni, és tudatosan keresni magunkban és a környezetünkben a jót. Ez először nagyon nehéz, de idővel egyre természetesebbé válik, és egy fontos lépés a belső béke megteremtéséhez.

Láss tisztán a változásért

Lásd meg magad a kapcsolataidban! Vizsgáld meg a kapcsolataid, a családi, a baráti, a meglévő és a korábbi párkapcsolataid egyaránt. Szeretni önmagunkat azt is jelenti, hogy olyan embereket engedünk be az életünkbe, akik a jót hozzák ki belőlünk. Mindig hasonló a helyzetekbe keveredsz? Visszaigazolást, esetleg egy rég berögzült viselkedésmintát követsz? Ha egy kapcsolat nem ad hozzá az életedhez eleget, szeresd magad annyira, hogy felállsz és változtatsz.

Légy bátor az új esélyért

Néha észrevétlenül iktatunk be szokásokat, amelyek félelemből, bizonytalanságból fakadnak. Érdemes felismerni, miért utasítunk vissza egy új lehetőséget, ugyanis önmagunkat szeretni azt is jelenti, hogy néha kilépünk a komfortzónánkból. A kihívások teljesítése, az olyan dolgok megugrása, amelyekről azt hittük, nem sikerülne, nagymértékben javítanak az önmagunkról alkotott képen, és segítenek észrevenni, hogy mennyire értékesek vagyunk valójában. Közben pedig új dolgokat tanulhatunk meg önmagunkról, és megismerhetünk új embereket.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×