Egyre több cikk ijeszteget azzal, hogy a koronavírus világjárvány kapcsán kötelezővé tett maszkok számos kórokozótól hemzseghetnek, és ezért ezeket nem egészséges viselni. Ennek kapcsán mindössze annyira szeretnék rámutatni, hogy az alsógatyát, bugyit, zoknit is naponta cseréljük. Érdemes ezt tenni a maszkkal is.

A magyar kattintásvadász weboldalak sorra megírták, hogy a koronavírus ellen hordott maszkok mennyi bakteriális és gombás fertőzést tartalmazhatnak már néhány napnyi használat után (elnézést, de ezeket nem linkelem be).

Az ilyen cikkekkel a fő probléma, hogy a maszkellenesek és koronavírus tagadók ujjal mutogathatnak rájuk, hogy „lám, a maszkhordás megbetegíthet bennünket”.

Közben eszükbe sem jut arra gondolni, hogy a ruháját jó esetben naponta cseréli az ember, és a maszkkal is érdemes így tenni.

Szóval ha eddig nem állt volna össze a kép: nem egyetlen maszkra van szüksége egy embernek, hanem többre.

Előnyös, ha van 4-5 mosható szövetmaszkja mindenkinek a családban, és ezeket rendszeresen mossátok, ahogyan egyébént az alsónemüvel is teszitek.

Ha pedig valaki azzal érvel, hogy a maszkok milyen sok kórokozót tartalmazhatnak, nyugodtan kérdezzük meg tőle: ugye a zokniból minden nap frisset veszel fel?

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×