A versenysportolók és az egészséges étkezésre törekvők számára egyaránt fontos, hogy az ételeikben ne legyen semmi olyan anyag, amelynek elfogyasztása nem kívánt mellékhatással vagy a versenyzéstől való eltiltással járhat. Az Ambronite és a Satislent termékeket ők is biztonsággal fogyaszthatják, mivel azok igazoltan doppingmentesek.

Mivel fogyasztóink között sok versenysportoló található, fontosnak tartottuk bevizsgáltatni az Ambronite és a Satislent termékeit – melyek egyaránt ajánlottak az élsporthoz.

A vizsgálatokat a Wessling Hungary Kft. végezte el, amely a legmodernebb vizsgálati módszerekkel dolgozik. A laboratóriumi szolgáltatásokat nyújtó Wessling 25 éve van jelen a magyar piacon, 10 éve foglalkozik különböző étrend-kiegészítők doppingmentességének meghatározásával. A vizsgálatokat a WADA tiltólistája alapján végzik el.

Az analízis megerősítette, hogy mind az Ambronite, mind a Satistlent doppingmentes termék. A jegyzőkönyveket ezekről a linkekről tölthed le: Ambronite, Satislent.

Ha szeretnéd tudni, hogy Deák Zsombor profi triatlonista hogyan használja az Ambronite-ot, kattints ide a vele készült interjú elolvasásához.

Miért jó, hogy doppingmentes?

A versenysportolók számára egyértelmű a válasz: a tiltott összetevők fogyasztásával az eltiltást kockáztatják.

De ha nem sportolsz versenyszerűen, akkor is érdemes olyan termékeket fogyasztanod, amelyek nem tartalmaznak semmilyen WADA-tiltólistás anyagot, ezek hosszú távú fogyasztása ugyanis károsíthatja az egészséget.

A WADA

A WADA 1999-ben alapított független nemzetközi ügynökség. Fő tevékenységei közé tartozik a tudományos kutatás, az oktatás, valamint a doppingellenes stratégiák fejlesztése. A WADA évente frissíti a listát, amely tartalmazza azokat az anyagokat és módszereket, amelyeket a sportolóknak a versenyidőszakban (és sok esetben azon kívül is) tilos fogyasztani, illetve alkalmazni.

A tiltólistára már felkerültek az anabolikus szteroidok és stimulánsok is. Ezek a vegyületek korábban különböző étrend-kiegészítők összetevőiként is szerepelhettek, ezért a sportolóknak oda kell figyelniük, hogy esetleges fogyasztásukkal ne kövessenek el doppingvétséget. Az étrend-kiegészítőkben is megtalálható tiltólistás vegyület az 1-androsterone, ami egy szintetikusan előállított szteroid hormon, valamint a 1,3-dimethylbutylamine, amit általában edzés előtti felpörgető- és fogyasztószerekben alkalmaztak.

Tudj meg többet a márkákról: Ambronite, Satislent

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×