A szuperétel (angolul superfood) kifejezés már az 1900-as évek legelején megjelent a köznyelvben. A szuperétel kifejezés alatt ma olyan ételt vagy összetevőt értünk, amely tápanyagban dús, tele van ásványi agyagokkal és vitaminokkal, és különösen jó hatást gyakorol az egészségre.

A szuperétel – superfood fogalmakra nem létezik pontos és egységes definíció, ugyanakkor egy paraméter minden meghatározásban közös: a szuperételek összetételük miatt kiemelkednek a többi közül. Maga a kifejezés pedig azóta vált igen népszerűvé, hogy a társadalomban a helyes és egészséges étkezés nagyobb teret nyert.

Mindezek alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy elegendő csak szuperételeket fogyasztanunk ahhoz, hogy teljesen egészségesek maradjunk – ám ez tévedés. Fontos, hogy változatosan táplálkozzunk, kerüljük az egyoldalú étkezést, és a tápanyagokat a lehető legoptimálisabb mennyiségben juttassuk be a szervezetbe.

Hogyan kapcsolódik mindez a termékeinkhez?

Az általunk forgalmazott ChiaShake fő összetevője a chiamag, amely egy igen közismert szuperétel. Magas omega-3 zsírtartalma miatt gyulladáscsökkentő, emellett javítja az emésztést, hiszen egy rostokban is igen gazdag összetevőről beszélünk. Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.

Chiamag

A chia ősi maya neve erőt jelent, ez nem véletlen.

A chiamagon kívül széles körben ismert szuperétel még a zab, a lenmag, a fekete áfonya, a goji bogyó és a fahéj is például, amiket könnyedén beépíthetünk az étrendünkbe.

Ezek közül a Satislent termékei ‒ sok más értékes összetevő mellett ‒ zabot és lenmagot is tartalmaznak. A zabot a chiamaghoz hasonlóan lassan dolgozza fel a szervezet, így az hosszú időre teltségérzetet biztosít, javítja az emésztést, és segít a vércukorszint helyreállításában is.

A lenmag pedig jól ismert a kifejezetten magas omega-3 zsírsavtartalmáról, amely a magolajtartalom 50%-át teszi ki. Ez azért lényeges, mert ezt az emberi szervezet nem tudja előállítani, így a táplálékkal kell azt felvennie. A hatása pedig nagyon fontos, hiszen segít szabályozni a koleszterinszintet, ezzel csökkentve a szívinfarktus és az érelmeszesedés kockázatát.

Ezenkívül a lenmagnak alacsony a szénhidráttartalma, a haj és a körmök megerősítéséért felelős B-vitaminokban viszont kifejezetten gazdag.

Lenmag

A modern táplálkozás szerves építőeleme a lenmag, amelyet igyekezzünk a napi étrendünkbe beilleszteni!

Források:
https://draxe.com/top-10-superfoods-whats-in-your-diet%E2%80%A8/
https://www.nhs.uk/Livewell/superfoods/Pages/what-are-superfoods.aspx
https://www.womansday.com/food-recipes/food-drinks/tips/g2211/best-superfoods/?slide=9
http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/4032/omega-3-zsirsavak
http://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/mik-azok-a-szuperetelek/

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×