Az ünnepek alatt te is lepd meg magad és szeretteidet egy forró és finom italkülönlegességel! A hideg is egy érv emellett, de egyébként is megérdemlitek a kényeztetést. Narancsos forralt bor, ánizsos tojáslikőr, vörösáfonyás tea és pillecukros tejeskávé receptje a cikkünkben.

Kalóriák ide vagy oda, az ünnepek alatt érdemes forró és finom italokkal kényeztetni magunkat, mert ezek nem csak a testünket, de a lelkünket is képesek megmelengetni. Most 4 ital receptjét osztjuk meg veled, és örülünk, ha te is megosztod őket a barátaiddal.

Tojáslikőr fahéjjal és ánizzsal

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 10 tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 2,5 dl skót whisky
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • őrölt csillagánizs

Elkészítés

A tojássárgákat a cukorral, a fahéjjal és az ánizzsal keverd össze. Forralj vizet, és a gőz felett addig keverd a masszát, míg a cukor teljesen elolvad. Adagold hozzá a tejszínt, majd hagyd kihűlni. Ekkor apránként locsold bele a whiskyt, keverd finoman össze, majd töltsd üvegbe és tedd hűtőbe. Tálaláskor díszítheted fahéjjal, ánizzsal, de akár csokoládé reszelékkel is.

Tea vörösáfonyával és mézzel

Hozzávalók

  • két kanál fekete tea levél
  • 4 db fahéjrúd
  • 6 db egész szegfűszeg
  • aszalt vörösáfonya

Elkészítés

A forralt vörösáfonyás tea finom és könnyen elkészíthető. Tegyünk először két kanálnyi fekete tealevelet a szűrőbe, majd adjuk hozzá a többi összetevőt: a 4 darab fahéjrudat, a hat egész szegfűszeget és a maroknyi aszalt vörösáfonyát (a bogyókat adott esetben a teáskannába is szórhatjuk, hogy a teával együtt fogyaszthatók legyenek). Ezután forraljunk fel 8 dl vizet, majd engedjük a szűrőben található összetevőket legalább 4-6 percen keresztül ázni. Édesítésnek mézet ajánlunk.

Tejeskávé pillecukorral

Hozzávalók

  • 1 adag presszó kávé
  • 150 ml tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál barnacukor
  • mini pillecukor

Elkészítés

A pohár aljára adagoljuk a barna cukrot, majd kissé meglangyosítjuk a tejet, amit a cukorra öntünk. Ebbe mehet a vanília aroma, majd a frissen főtt presszó kávé. Jól keverjük el, és tálaláskor szórjuk meg a tetejét mini pillecukorral.

Forralt bor naranccsal és fahéjjal

Hozzávalók

  • 5 dl vörösbor
  • 2.5 dl víz
  • 2 ek cukor
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 1 fél narancsból nyert narancslé
  • 0.5 közepes db narancs

Hozzávalók

Felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felolvadni. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Öntsük hozzá a vörösbort, és facsarjuk bele fél citrom és narancs levét. A másik fél narancsot vágjuk fel kockákra, és adjuk azt is a forralt borhoz. Amint ismét felforr az egész, vegyük is le a tűzről (ne hagyjuk forrni), és lehetőleg forrón fogyasszuk is el!

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×