Az extrém magas hőmérsékletű napokon a szerveztünk különleges figyelmet igényel. Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy ezt minden nehézség nélkül megtehetjük: a víz olyan erőforrásunk, amelyhez különösebb korlátozások nélkül hozzáférhetünk, szemben például a harmadik világ számos országának lakóival. Becsüljük meg minden formáját, és törekedjünk a tudatosabb vízfelhasználásra.

Az elmúlt 30 évben a hőmérsékleti értékek folyamatosan emelkedtek. Az éves átlaghőmérséklet növekedési trendje 1,4 ºC. A hidratálás létfontosságú ahhoz, hogy megbirkózzunk az időjárás változásával.

A nyári szezonban minden évben a műanyag a legelterjedtebb hulladéktípus a tengerparton. Örvendetes fejlemény, hogy 2024. június 30-tól életbe lépett a RetuRO garancia-visszaküldési rendszer, valamint a nem újrafelhasználható csomagolások forgalomba hozatalának tilalma e jelölés nélkül. Ily módon a műanyagszennyezés jobban ellenőrizhetővé válik. Ugyanakkor minden szabályozás apró csepp a tengerben, ha a felhasználók gondolkodása nem változik.

A tudatosság jelképe, a kulacs

A melegben a folyadékigényünk akár egy liternél is magasabb lehet a szokásosnál, ezért törekedjünk a gyakori folyadékpótlásra. Mindig legyen nálunk vizes palack, lehetőleg újrafelhasználható. A műanyagokkal ellentétben a rozsdamentes acélból vagy üvegből készültek hosszabb ideig frissen tartják a vizet és az italok hőmérsékletét. Ha olyan palackot választunk, amelyből szívesen és kényelmesen iszunk, könnyebben maradhatunk hidratáltak.

A vízfogyasztás népszerűsítését küldetésének tekintő Waterdrop 1,4 literes űrtartalommal elérhető duplafalú, vákuumszigetelt, rozsdamentes acélkulacsa például 24 órán át hidegen és 12 órán át melegen tartja a benne tárolt folyadékot, így kiváló társ egy hosszú túra, egy családi kirándulás, de egy autóban töltött fárasztó nap során is. Széles nyakrészének köszönhetően akár jégkockával is feltölthető és könnyen tisztítható. A kulacs kétféle különböző szájkialakítású kupakkal választható, amelyek szivárgásmentes folyadéktárolást biztosítanak, legyen szó hideg, meleg vagy szénsavas italokról.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×