Az irodai munkát végzőknek és a menedzsereknek sem mindegy, hogy mit esznek egész nap. Az irodai munka sajátossága a nagyfokú koncentráció, ehhez pedig az agyunknak folyamatos tápanyagellátásra van szüksége.

Az ülő munkát végzőknek, adminisztrátoroknak és menedzsereknek teljesen más típusú ételekre van szükségük, mint a fizikai munkát végzőknek. A számítógép előtt ülve nagyobb a csábítás a nassolásra is, ami sokszor a diéta és a helyes táplálkozás rovására megy.

Ezért már a reggeli rohanásban érdemes odafigyelnünk, hogy mit eszünk, hiszen ez nagyban meghatározza, hogy hogyan indul a napunk. Ajánlott ilyenkor magas fehérjetartalmú és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételeket enni. Ilyen például egy teljes kiőrlésű zabból készült pehely. Ehetsz emellett például tojást sok zöldséggel és salátával.

Ha viszont csak néhány órával a felkelés után szeretsz reggelizni, akkor elindíthatod a napod egy Satislent turmixszal is. Ezt magaddal viheted a kocsiba, vagy akár egy munkahelyi megbeszélésre is. A lassú és a gyors felszívódású szénhidrátok optimális kombinációjának köszönhetően Satislent elfogyasztása után az éhséged azonnal csillapodik, és hosszú órákon keresztül jóllakott maradsz. Ráadásul a kávéízű változat koffeint is tartalmaz (112 mg egy adagban), így fel is pörgeti az agyad.

Elkerülni a kajakómát

A következő kritikus pont az ebéd. Van, aki a céges büfében vagy étkezdében ebédel, vagy a sarki gyrososhoz szalad le, és olyan is akad, aki otthonról hordja be az ennivalót.

Az üzemi konyhával és a gyorséttermi megoldásokkal a jellemző probléma, hogy az ételek túl sok gyors felszívódású szénhidrátot, cukrot tartalmaznak, így hirtelen megugrik a vércukorszinted. Ennek hatására a szervezeted inzulint termel, és igyekszik mindent belapátolni a raktárakba. Ha sűrűn előfordul veled, hogy a munkahelyi ebéded után elálmosodsz, és a gép elé visszaülve sokszor lecsukódik a szemed, akkor valószínűleg te is túl sok gyors felszívódású szénhidrátot fogyasztasz ebédre. Ezért ebédelj könnyedén, és ne akard feltétlenül estig kihúzni az ebéddel, inkább uzsonnára is fogyassz valami egészségeset.

Ha nincs lehetőséged friss alapanyagokból készült egészséges ebédet fogyasztani, és csak néhány perced van arra, hogy bekapj valamit, akkor ismét az okosételek lehetnek a segítségedre. A ChiaShake és a Satislent is kiválóan tudja helyettesíteni az ebédet, mivel a fehérjék mellett tartalmaznak lassú felszívódású szénhidrátokat, ásványi anyagokat, rostokat és vitaminokat is.

Ha pedig nassolásra vágysz, azt javasoljuk, hogy tarts a fiókodban néhány egészséges finomságot. Ilyenek lehetnek a natúr magvak, a dió és a mandula (mértékkel!), vagy például a szárított almaszirom. Vigyázz azonban az „egészségesnek látszó” dolgokkal. Sok müzliszeletben például cukros kötőanyagot használnak, így magas cukortartalmú édességet kapunk.

mandula

Magaddal teszel jót, ha okosan táplálkozol napközben! A kajakómás hullámvasutazás ugyanis megterheli a szervezeted, és hosszú távon egészségügyi problémákat okozhat. Ha pedig magadnak osztod be az idődet, az okosételek fogyasztásával akár egy órát is nyerhetsz a napközben, így előbb indulhatsz el hazafelé vagy edzésre.

A cikkhez alul tudsz hozzászólni, és mások hozzászólásait is ott olvashatod.

Ha tetszett a cikk:

Feliratkozás a magazinra

Ha nem szeretnél lemaradni a következő cikkről:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×